Haagscheren

Zowel particulieren, bedrijven als openbare besturen die hun haag wensen te laten scheren kunnen hiervoor een beroep doen op WERKERS in Aanneming.

Landelijke hagen

in het landschap

Landelijke hagen maken al eeuwenlang deel uit van het typische agrarische landschap, zeker in de provincies Limburg en Vlaams-Brabant. Het beheer en onderhoud van deze (lange) landschappelijke hagen stelt de eigenaar vaak voor heel wat uitdagingen. We hebben op dit moment verschillende Hagendorsers aan het werk die deze zorg van u wegnemen. Ze zorgen voor de juiste hulp wanneer u begint te haagscheren. We zorgen ook voor het jaarlijks onderhoud van fruithagen, waarbij we bijzondere aandacht hebben voor het voorkomen van perenvuur. Voor en na elke scheerbeurt worden onze machines grondig ontsmet.

De hagendorser

aan het werk

De hagendorser heeft een 6 meter lange arm uitgerust met een heggeslagmaaier en kan drie zijden van de haag snoeien. De combinatie van snijden, mulchen en in de haag blazen zorgt ervoor dat er haast geen snoeiafval is. Onze hagendorser versnippert het bekomen snoeisel tot een bijzonder fijne fractie, die in één beweging terug in de haag wordt geblazen. Als de haag regelmatig onderhouden wordt, moet er vrijwel geen snoeisel opgeruimd worden. De moeilijk bereikbare hoeken kunnen mits meerprijs handmatig geschoren worden. Maak gebruik van deze dienst en onderhoud je boerenlandschap!

“Goed uitgevoerd werk en tevreden klanten. Daar doen we het voor!”

Patrick Ramaekers haagscheerder
Voor wie?

Iedereen in de provincies Vlaams-Brabant en Limburg kan een beroep doen op de hagendorser. Aarzel dus niet wanneer je plant te haagscheren. Voor de andere provincies zoeken we samen met u een oplossing. De haag moet wel aan de onderstaande voorwaarden voldoen:

  • De haag is gelegen in landelijk gebied (tuinhagen komen dus niet in aanmerking)
  • De haag is minstens 50 meter lang
  • Er mogen zich geen loshangende prikkeldraden of palen buiten het profiel van de haag bevinden
  • De haag werd maximum 2 jaar geleden geschoren

Je haag geschoren

in drie stappen

1

Je neemt contact op met WERKERS in aanneming via 016 28 64 65, per mail aan hagendorser@werkers.be of via dit formulier. Vergeet vooral je contactgegevens niet in te vullen!

2

Je ontvangt een blanco overeenkomst die je ondertekent en terug bezorgt aan WERKERS. Wij geven daarna de opdracht door aan het haagscheerteam. Zij maken met jou een afspraak en op het afgesproken moment komt de hagendorser langs voor het scheren van de haag.

3

Na de uitvoering ontvang je jouw factuur.

Tarieven

Wat kost onze dienst haagscheren of snoeien van landschappelijke hagen? Al onze prijzen zijn exclusief 21% BTW (Tarieven geldig voor werken uitgevoerd vanaf 1 januari 2023)
Voor het inschakelen van de hagendorser betaal je steeds een vaste vergoeding  van 30,00 EUR. Daarbij komt een variabel bedrag, afhankelijk van de lengte en hoogte van de haag:

Hagen tot
1.80m
hoog:

0,56 EUR / m

Hagen tussen de
1.80m en 2.40m hoog:

0,70 EUR / m

Hagen tussen de
2.40m en 3.00m hoog:

0,88 EUR / m

Hagen hoger
dan 3.00m:

95 EUR / uur

Onze

Referenties